Tejszolg
Fejlesztések, pályázati tájékoztató

Kedvezményezett neve: TEJSZOLG-SZENTES GÉPIPARI SZOLGÁLTATÓ KFT.

Projekt címe: TARTÁLYGYÁRTÁS TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉSE

 

Szerződött támogatási összeg: 50.000.000 Ft

A támogatás mértéke: 50%

A projekt tartalmának bemutatása
Társaságunk a TEJSZOLG-Szentes Kft. GINOP-1.2.2-15-2015-00001 azonosító számon 50 millió Ft támogatásban részesült „Tartálygyártás technológiai fejlesztése” című beruházásához.

A támogatási kérelem benyújtását követően társaságunk a Szentes Nagynyomás 16 alatti székhelyén közel 140 millió Ft saját forrásból 723 m2-rel bővítette üzemcsarnokát, ahol jelen támogatás segítségével beszerzett technológiai berendezések telepítésre, beüzemelésre kerültek. Az építés engedélyköteles beruházás 2017. február 13-án kapta meg a végleges működési engedélyt.

Az üzemcsarnok fejlesztésével párhuzamosan 2016. március-május közötti időszakban véglegesítésre került a műszaki tartalom és a szállítók kiválasztása, amelyben nem történt változás a támogatási kérelemben lévő műszaki tartalomhoz képest.

Jelen támogatás segítségével társaságunk két ütemben valósította meg beruházását. Az első ütemben beszerzésre került az 1500 kg teherbírású forgódaru, egy eszterga, egy peremező gép és két hegesztőgép. A gépek átvételét és üzembe helyezését követően társaságunk időközi kifizetési kérelmet nyújtott be, amelyben teljes összeggel elszámolt a 25millió Ft előleggel.

A támogatási kérelemben szereplő ütemezéshez képest később, de még a megvalósítási időszak 12 hónapján belül, került tervezésre és gyártatásra társaságunk egyedi igényeit teljesítő hét féle célgép, amelyek a tartálygyártás egyes kézzel végzett munkafolyamatainak kiváltását, illetve jobb minőségben, rövidebb idő alatti elvégzését teszik lehetővé. A későbbi megvalósítás oka a tervezés munkafolyamatának elhúzódása. Üzemszerűen működő berendezéseink a körvarrat görgőző, belső csiszoló célgép, körvarrat külső csiszoló célgép, két db forgó, csiszoló, hegesztő asztal, hosszvarrat csiszoló célgép, kúp alkotóirányú görgőzésére célgép, körvarrat hegesztő automatikus célgép és függőleges vonalhegesztő.

Társaságunk jelen támogatás segítségével fenntartja a vállalt kötelezettségek teljesítését a fenntartási időszak vonatkozásában.

A projekt befejezési dátuma: 2016. december 16.

Projekt azonosító száma: 2015-1.2.2-15-2015-00001        


Projekt címe: „ÚJ ÜZEMCSARNOK ÉPÍTÉS”

            Kódszáma: DAOP 1.1.1./E-2009-0018

            Kedvezményezett neve: TEJSZOLG-Szentes Kft.

            Támogatási összeg: 94.353.882 Ft

A projekt rövid bemutatása:

Fejlesztésünk célja az eddigi különálló épületekben lévő üzemegységek egy 1.659m²-es új üzemcsarnokba történő koncentrálása volt, ahol új darupályákat építettünk, 2 db új  híddarut helyeztünk üzembe, forgácsoló-, lakatos-, és javítóműhelyt, raktárakat, irodahelyiségeket és szociális blokkot alakítottunk ki.

A fejlesztés eredményeként koncentrált termelési terület jött létre. Korszerű és költség hatékony energiafelhasználást valósítottunk meg. Új munkahelyeket teremtettünk. Csökkentettük fajlagos költségeinket. Nagyobb méretű termékeket tudunk gyártani. Megújuló energiaforrást használunk fel. Korszerű munkakörülményeket teremtettünk dolgozóink számára.

 

 

A "Technológiai fejlesztés megvalósítása a TEJSZOLG - Szentes Kft-nél" című projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. 

TEJSZOLG - Szentes Kft. 
Szabó Imre ügyvezető, (+36-63) 561-070; imre.szabo@tejszolg.hu 
Székhely: 6600 Szentes, Nagynyomás 16. 
Megvalósítás helyszíne: 6600 Szentes, Nagynyomás 16. 

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Új Magyarországwww.nfu.hu 
www.magzrt.hu

 
 
H-6600 SZENTES, Vásárhelyi út 171. TEL: +36-63/561-070 FAX: +36-63/561-071 E-MAIL: info@tejszolg.hu